Totul s-a schimbat…

30/10/2009 at 04:46 3 comentarii

Când anumite lucruri pe care le consideri nefavorabile se repetă constant în viaţa ta, e clar că undeva faci o greşeală la fel de constant. Dar în caruselul ăsta care se învârte din ce în ce mai rapid, în chestia asta în care am intrat şi trebuie să mă învârt până când conştiinţa nu mă mai recunoaşte, în tumultul ăsta, mă surprind din ce în ce mai rar având timp să stau de vorbă cu mine.

Mint şi mă prind cu minciuna, greşesc şi nu-mi dau seama unde. Am nevoie de o clipă de răgaz şi de puţină claritate. Mă dau om lucid, însă mă scald în ceaţa propriei capcane numită ironic, „viaţă modernă”.  Conceptul de viaţă personală, de viaţă de familie, a fost absorbit şi anihilat de simpla accepţie de „viaţă modernă”.

M-am scandalizat când mi-au tăiat bonusul, am fost pară de foc la comunicarea noului program de muncă, dar mereu găseam noi motive să nu plec. Apoi m-am obişnuit şi au apărut alte aberaţii, alte găluşte pe care le-am înghiţit, din nou, cu ghionturi. În fiecare toamnă îmi fac planuri de părăsire a urbei şi fiecare iarnă mă găseşte aici, numărându-mi discret în podul palmei resemnările, încercând să-mi ascund în dosul palmei, frustrările.

Primul pas spre auto-distrugere: resemnarea; acceptarea. Când accepţi să fi călcat pe mână, de ce te miră că eşti imediat călcat pe cap cu toată suprafaţa prăfuită a unui bocanc atotputernic şi corporatist?

Atât de dor îmi e de o zi liniştită în care să mă simt ipocrit de bine… Atât de tare mă sperie gândul că timpul trece şi-l las să treacă pe lângă…

Entry filed under: acorduri de gând, Refuz. Tags: , .

Mărturisiri de ipocrit anonim N-am făcut decât să-ţi scriu…

3 comentarii Add your own

 • 1. dansarmasan  |  08/11/2009 la 18:45

  DAAAAAA!!! Cele mai bune ganduri sunt cele rele. 🙂 Stai asa sa gasesc logica la ce am vrut sa zic.
  Cele mai bune ganduri sunt cele rele pentru ca binele e dusmanul simaibinelui.
  Daca am fi forever happy, n-am prea avansa pentru ca nu am simti nevoia. Cautarea asta a fericirii si TOLERANTA pe care o capatam de fiecare data cand gustam din ea e mecanismul de control suprem al „naturii” asupra noastra. Natura vrea evolutie, schimbare, combinari de idei si de adn din care sa iasa prunci de informatie, prunci de chestii pozitive pentru specia ta sau prunci de om.
  E superba melodia. Enjoy your feelings. Aminteste-ti ca existi si cat e de inspaimantator, amuzant si misterios lucrul asta. Nimic nu te mai poate lovi cu adevarat atunci cand vezi imaginea de ansamblu, atunci cand viata, si suferintele, si bucuriile si chiar si moartea sunt experiente pe care nu le-ai fi putut percepe daca n-ai fi existat si nu ti-ai fi jucat rolul.
  Partea cea mai tare e ca stiu ca sti asta, doar ca ti-e frica sa te gandesti ca sa nu ranjesti cu superioritate in fata lumii de afara cu toate artificiile ei care incearca sa ne orbeasca si sa ne fure precum un dragon chinezesc in plin an nou.

  Răspunde
 • 2. starchim01  |  08/11/2009 la 22:59

  …e clar că undeva faci o greşeală la fel de constant: mie-mi spui.

  Răspunde
 • 3. dansarmasan  |  12/12/2009 la 23:34

  Dudete! Cred ca e timpul sa mai scri si tu ceva! Cel putin o razvratire pe foaie… sa stie omu ce-ti mai trece prin cap – si sa speram ca inca e electricitate pe acolo 🙂 – adica you’re not dead.
  Eu te-am mai vazut… da restu cititorilor tai nu cred.
  Ma pun la ostrovul 🙂
  Noapte buna

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Vizitatorii


%d blogeri au apreciat: