Între două gări

13/07/2009 at 01:22 Lasă un comentariu

Viaţa pe un peron? Habar n-avea Paler! Viaţa nu se desfăşoară pe un peron uitat de lume şi nici nu apare vreun suflet rătăcit care să te salveze din ghearele  singurătăţii. Nu, viaţa nu-i deloc un punct static, este un continuu drum între două gări.

Se întâmplă chiar să mai poposeşti uneori în vreo gară, dar drumul este atât de obositor şi aşteptarea atât de lungă, încât adormi şi ratezi spectacolul de lumini şi umbre de acolo. Sau poate eşti orbit de lumini şi nu mai ştii ce e de făcut, sau efectiv nu mai ai niciun chef să te complici. Ştii că urmează să porneşti din nou la drum, înspre o nouă gară. Chiar dacă poate şi pe aceea o vei rata cu bună ştiinţă.

Între două gări, existenţa ta rulează cu viteza luminii, ai impresia că peisajul fuge uneori îngrozitor de repede prin faţa ochilor, sau că încetineşte atât de mult, încât poţi atinge sfârcurile de cometă ce-ţi străbat galaxia. Şi mereu, mereu visezi la cum va fi următoarea oprire, încerci să jupoi de pe retină luminile ultimei gări şi îţi plăsmuieşti propria realitate.

Trăieşti în propriul vis, în propria viaţă şi ţi-e greu să renunţi la singurătatea ta dintre cele două gări, deşi este lucrul pe care îl deteşti din tot sufletul. Vrei să-ţi anulezi singurătatea, dar când îţi apare oportunitatea, analizezi în aşa hal, încât nici nu realizezi când trenul a pornit din nou şi cum începi din nou să regreţi gara.

La şcoală, când ai avut de trecut testul arborelui, ai început desenul din stânga paginii şi ai îngroşat liniile trunchiului. Nu te poţi desprinde aşa uşor de trecut şi ai nevoie de o siguranţă. Dar ultima gară nu trebuie să fie mereu ultima şi nu trebuie s-o regreţi doar la final. Încearcă să te bucuri de ea.

Există şi gări în care se schimbă locomotiva şi direcţia trenurilor. Iar între două gări, ai două şanse: fie citeşti, fie scrii. Important este să nu pierzi luminile şi semnalizările gărilor.

Entry filed under: pentru tine, Zâmbeşte!. Tags: .

Degetele mele te-au cunoscut Şi dacă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Vizitatorii


%d blogeri au apreciat: